Mikronizowany Pyłek Pszczeli na wyciągnięcie ręki

ZDROWIE NA WYCIĄGNĘCIE RĘKI

Czy wiesz, że swoją odporność możesz zwiększyć o co najmniej 70% przy pomocy tylko jednego tylko składnika jakim jest Mikronizowany Pyłek Pszczeli?

Dla zrozumienia znaczenia działania Mikronizowanego Pyłku Pszczelego musimy zaakceptować prostą prawdę, że zdrowie i choroba nie są zdeterminowane na poziomie narządów, ale na poziomie każdej komórki budującej narząd czy nasze ciało. Dlatego określone składniki odżywcze mogą leczyć je na poziomie komórkowym na długo przed pojawieniem się choroby.

ZDROWIE NA WYCIĄGNĘCIE RĘKI

Mikronizowany Pyłek Pszczeli na wyciągnięcie ręki

Czy wiesz, że swoją odporność możesz zwiększyć o co najmniej 70% przy pomocy tylko jednego tylko składnika jakim jest Mikronizowany Pyłek Pszczeli?

Dla zrozumienia znaczenia działania Mikronizowanego Pyłku Pszczelego musimy zaakceptować prostą prawdę, że zdrowie i choroba nie są zdeterminowane na poziomie narządów, ale na poziomie każdej komórki budującej narząd czy nasze ciało. Dlatego określone składniki odżywcze mogą leczyć je na poziomie komórkowym na długo przed pojawieniem się choroby.

REAKCJE BIOCHEMICZNE

Niezliczone reakcje biochemiczne zachodzące w każdej komórce są regulowane przez specjalne substancje zwane biokatalizatorami tj. strukturami, które muszą być nieprzerwanie dostarczane ustrojowi, ponieważ wiele z nich nie jest produkowane w naszym organizmie. Brak regularnego dopływu odpowiedniej ilości nośników energii jest powodem wadliwego funkcjonowania komórek, tkanek i organów, a w konsekwencji przyczyną powstawania chorób. Mikronizowany Pyłek Pszczeli jest unikatowym magazynem biologicznym tych biokatalizatorów.

Są to substancje naturalne takie jak: nukleotydy, białka, fosfolipidy, aminokwasy egzo- i endogenne, enzymy roślinne, fitosferole, beta-karoten, witaminy wszystkich grup, mikro i makroelementy, tłuszcze, olejki eteryczne, antyoxydanty,, kwasy tłuszczowe, węglowodany, fitocydy, hormony, czynniki wzrostu oraz wiele innych bioaktywnych substancji. Wykazują one wielostronną aktywność odżywczą, profilaktyczną i leczniczą. Dzięki temu składowi można wyjaśnić znaczące i różnorodne sukcesy terapeutyczne, udokumentowane  licznymi badaniami naukowymi.

Mikronizowany Pyłek Pszczeli Reakcje biochemiczne

REAKCJE BIOCHEMICZNE

Mikronizowany Pyłek Pszczeli Reakcje biochemiczne

Niezliczone reakcje biochemiczne zachodzące w każdej komórce są regulowane przez specjalne substancje zwane biokatalizatorami tj. strukturami które muszą być nieprzerwanie dostarczane ustrojowi, ponieważ wiele z nich nie jest produkowane w naszym organizmie. Brak regularnego dopływu odpowiedniej ilości nośników energii jest powodem wadliwego funkcjonowania komórek, tkanek i organów, a w konsekwencji przyczyną powstawania chorób. Mikronizowany Pyłek Pszczeli jest unikatowym magazynem biologicznym tych biokatalizatorów.

Są to substancje naturalne takie jak: nukleotydy, białka, fosfolipidy, aminokwasy egzo- i endogenne, enzymy roślinne, fitosferole, beta-karoten, witaminy wszystkich grup, mikro i makroelementy, tłuszcze, olejki eteryczne, antyoxydanty,, kwasy tłuszczowe, węglowodany, fitocydy, hormony, czynniki wzrostu oraz wiele innych bioaktywnych substancji. Wykazują one wielostronną aktywność odżywczą, profilaktyczną i leczniczą. Dzięki temu składowi można wyjaśnić znaczące i różnorodne sukcesy terapeutyczne, udokumentowane  licznymi badaniami naukowymi.

DLACZEGO MIKRONIZOWANY?

Być może wcześniej słyszałeś  o Pyłku Pszczelim – rzadziej o Mikronizowanym Pyłku Pszczelim, a jest to najlepsza forma Pyłku Pszczelego do spożycia. Po spożyciu pyłku w formie mikronizowanej do 90% wartości odżywczych jest w pełni i natychmiast wchłanianych przez organizm. Przyswajalność pyłku pszczelego, który nie został zmikronizowany czyli występuje w nieprzetworzonej strukturze granulek wynosi zaledwie 15%!
Mikronizacja jaka odbywa się w naszym niewielkim zakładzie produkcyjnym odbywa się w specjalnie do tego przystosowanym młynku, który podczas mielenia nie wytwarza ciepła. Mielenie pyłku pszczelego np. w standardowym młynku do kawy przegrzewa pyłek i powoduje bezpowrotną utratę cennych witamin i minerałów. 
Ponadto nasz Mikronizowany Pyłek Pszczeli przechodzi 8 różnych etapów przygotowania tak by stanowił produkt Najczystszy i Najwyższej Jakości. Wydobywamy z Pyłku Pszczelego to co najlepsze i dostarczamy go w najlepszej możliwej formie gotowej do spożycia od razu po przygotowaniu. 

DLACZEGO MIKRONIZOWANY?

Być może wcześniej słyszałeś  o Pyłku Pszczelim – rzadziej o Mikronizowanym Pyłku Pszczelim, a jest to najlepsza forma Pyłku Pszczelego do spożycia. Po spożyciu pyłku w formie mikronizowanej do 90% wartości odżywczych jest w pełni i natychmiast wchłanianych przez organizm. Przyswajalność pyłku pszczelego, który nie został zmikronizowany czyli występuje w nieprzetworzonej strukturze granulek wynosi zaledwie 15%!
Mikronizacja jaka odbywa się w naszym niewielkim zakładzie produkcyjnym odbywa się w specjalnie do tego przystosowanym młynku, który podczas mielenia nie wytwarza ciepła. Mielenie pyłku pszczelego np. w standardowym młynku do kawy przegrzewa pyłek i powoduje bezpowrotną utratę cennych witamin i minerałów. 
Ponadto nasz Mikronizowany Pyłek Pszczeli przechodzi 8 różnych etapów przygotowania tak by stanowił produkt Najczystszy i Najwyższej Jakości. Wydobywamy z Pyłku Pszczelego to co najlepsze i dostarczamy go w najlepszej możliwej formie gotowej do spożycia od razu po przygotowaniu. 

OBROŃCA ODPORNOŚCI

Nasz organizm jest stale narażony na niebezpieczeństwa grożące mu ze środowiska zewnętrznego, z którego jednocześnie czerpie niezbędne do życia substancje. Te niebezpieczeństwa to miliardy różnorodnych chorobotwórczych bakterii, wirusów, grzybów czy związków chemicznych.
Co więcej, naszemu organizmowi grożą również niebezpieczeństwa w jego wnętrzu między innymi w postaci komórek i tkanek rozwijających się nieprawidłowo czy też bakterii będących wytworem własnego ustroju.
Przeciwko tym szkodliwym czynnikom przeciwstawia się zorganizowany system obronny chroniący nasz organizm, który nazywamy układem odpornościowym. Dopóki nasz układ odpornościowy jest w pełni sprawny i skutecznie przeciwstawia się szkodliwym czynnikom, jesteśmy bezpieczni zachowując pełnię zdrowia.
W momencie gdy przeważą szkodliwe czynniki – zaczyna się proces chorobowy. Do zdrowia możemy wówczas wrócić gdy tylko nasze działania lecznicze będą w stanie pomóc siłom obronnym naszego organizmu.
W skrócie – wszystkie nasze działania zarówno w zdrowiu jak i w chorobie zawsze powinny się sprowadzać do pomocy siłom obronnym organizmu.
W większości przypadków jest on w stanie sam się obronić, pod warunkiem że dostarczymy mu niezbędne do walki związki. W Mikronizowanym Pyłku Pszczelim jest ich ponad 470. Stan odporności polega na wytworzeniu w organizmie systemu zdolnego do rozpoznawania i unieszkodliwiania szkodliwych i obcych dla ustroju czynników, zarówno pochodzących z zewnątrz jak i będących wytworem własnego organizmu.
Wszystkie te czynniki nazywamy antygenami, przy czym antygenem dla ustroju może być praktycznie każda substancja taka jak bakterie i ich toksyny, wirusy, obce białka, pyły przemysłowe, produkty rozpadu własnych i obcych komórek lub też niektóre leki czy ich składniki. Po wniknięciu do naszego organizmu takiego antygenu rozpoczyna się cały łańcuch reakcji immunologicznych czyli obronnych.

OBROŃCA ODPORNOŚCI

Nasz organizm jest stale narażony na niebezpieczeństwa grożące mu ze środowiska zewnętrznego, z którego jednocześnie czerpie niezbędne do życia substancje. Te niebezpieczeństwa to miliardy różnorodnych chorobotwórczych bakterii, wirusów, grzybów czy związków chemicznych.
Co więcej, naszemu organizmowi grożą również niebezpieczeństwa w jego wnętrzu między innymi w postaci komórek i tkanek rozwijających się nieprawidłowo czy też bakterii będących wytworem własnego ustroju.
Przeciwko tym szkodliwym czynnikom przeciwstawia się zorganizowany system obronny chroniący nasz organizm, który nazywamy układem odpornościowym. Dopóki nasz układ odpornościowy jest w pełni sprawny i skutecznie przeciwstawia się szkodliwym czynnikom, jesteśmy bezpieczni zachowując pełnię zdrowia.
W momencie gdy przeważą szkodliwe czynniki – zaczyna się proces chorobowy. Do zdrowia możemy wówczas wrócić gdy tylko nasze działania lecznicze będą w stanie pomóc siłom obronnym naszego organizmu.
W skrócie – wszystkie nasze działania zarówno w zdrowiu jak i w chorobie zawsze powinny się sprowadzać do pomocy siłom obronnym organizmu.
W większości przypadków jest on w stanie sam się obronić, pod warunkiem że dostarczymy mu niezbędne do walki związki. W Mikronizowanym Pyłku Pszczelim jest ich ponad 470. Stan odporności polega na wytworzeniu w organizmie systemu zdolnego do rozpoznawania i unieszkodliwiania szkodliwych i obcych dla ustroju czynników, zarówno pochodzących z zewnątrz jak i będących wytworem własnego organizmu.
Wszystkie te czynniki nazywamy antygenami, przy czym antygenem dla ustroju może być praktycznie każda substancja taka jak bakterie i ich toksyny, wirusy, obce białka, pyły przemysłowe, produkty rozpadu własnych i obcych komórek lub też niektóre leki czy ich składniki. Po wniknięciu do naszego organizmu takiego antygenu rozpoczyna się cały łańcuch reakcji immunologicznych czyli obronnych.

ILOŚĆ NATURLANYCH SKŁADNIKÓW ODŻYWCZYCH:

0

KTÓRE STOJĄ NA STRAŻY TWOJEGO ZDROWIA I ODPORNOŚCI 

PROCENT PRZYSWAJALNOŚCI MIKRONIZOWANEGO PYŁKU PSZCZELEGO :

0

W PORÓWNANIU Z 15% PYŁKU PSZCZELEGO W GRANULKACH

DOWODY NAUKOWE NA WZMOCNIENIE ODPORNOŚCI O PONAD :

0

PROCENT W 8 TYGODNI! PO DWÓCH TYGODNIACH STOSOWANIA O PONAD 55%

ILOŚĆ NATURLANYCH SKŁADNIKÓW ODŻYWCZYCH:

0

KTÓRE STOJĄ NA STRAŻY TWOJEGO ZDROWIA I ODPORNOŚCI 

PROCENT PRZYSWAJALNOŚCI MIKRONIZOWANEGO PYŁKU PSZCZELEGO :

0

W PORÓWNANIU Z 15% PYŁKU PSZCZELEGO W GRANULKACH

DOWODY NAUKOWE NA WZMOCNIENIE ODPORNOŚCI O PONAD :

0

PROCENT W 8 TYGODNI! PO DWÓCH TYGODNIACH STOSOWANIA O PONAD 55%

Skład Mikronizowanego Pyłku Pszczelego

SKŁAD MIKRONIZOWANEGO PYŁKU PSZCZELGO

Właściwości odżywcze i terapeutyczne pyłku wynikają z bardzo bogatego składu chemicznego – dotychczas zidentyfikowano w nim już ponad 470 różnych składników odżywczych. Są to: węglowodany, tłuszcze, białka, składniki mineralne, witaminy, rutyna, olejki eteryczne,
fitocydy, antybiotyki -inhybiny, hormony, enzymy, kwasy organiczne oraz stymulatory wzrostu.
Pyłek pszczeli jest uważany za superżywność, to znaczy, że zawiera on wszystkie substancje jakich potrzebuje ludzki organizm:

WITAMINY
– zidentyfikowano następujące witaminy: A, B1, B2, B3, E, C, B6, PP, P, D, K, H, B12, kwas foliowy, inozytol, biotynę, kwas pantotenowy, kwercytynę.

TŁUSZCZE
– w pyłku wyodrębniono 12 kwasów tłuszczowych, między innymi: kwas palmitynowy, linolowy, linoleowy, arachidonowy

KWASY NUKLEINOWE
– stwierdzono obecność kwasu rybonukleinowego (RNA), DNA oraz nukleoproteidy takie jak: histony, protaminy czy globuliny.

ENZYMY
– spośród zawartych w pyłku około 100 enzymów przede wszystkim to: amylaza, inulaza, celulaza, inwertaza, lipaza, proteaza i peptydaza

AMINOKWASY
– w pyłku wykryto 32 aminokwasy, między innymi: fenyloalanina, izoleucyna, leucyna, lizyna, metionina, treonina, alanina, prolina, seryna, histydyna, glicyna. Zawartość aminokwasów w pyłku mieści się w przedziale od 10 do 26%.

MIKROELEMENTY
– wśród nich występują najczęściej: mangan, żelazo, kobalt, nikiel, miedź i cynk. W mniejszych ilościach: rubid, cez, beryl, stront,bar, tytan, cyrkon, wanad, chrom, srebro, kadm, bor, glin, krzem, selen, brom, molibden i inne.

KWASY ORGANICZNE
– jabłkowy, mlekowy, cytrynowy, winowy, szczawiowy, bursztynowy i wiele innych.

WĘGLOWODANY
– to przede wszystkim fruktoza, glukoza, maltoza, arabinoza, ryboza i wiele innych.

BIAŁKA
– frakcje białka ogólnego to: albuminy, globuliny i gluteiny. Zawartość do 25%.

Makroelementy
– wyodrębniono między innymi: sód, potas, magnez, wapń czy fosfor.

Na co pomoga Mikronizowany Pyłek Pszczeli

NA CO POMAGA MIKRONIZOWANY PYŁEK PSZCZELI

Przede wszystkim Pyłek Pszczeli poprawia odporność

– podnosi odporność organizmu na choroby i wszelkie wirusy,
– zwiększa ilość limfocytów oraz ilość przeciwciał dbających o odporność,
– przyspiesza leczenie wszelkich zakażeń
– w oparciu o badania naukowe poprawia odporność o 70% nawet w 14 dni 

Pyłek pszczeli znakomicie odżywia organizm

– dostarcza niezbędne wartości odżywcze takie jak aminokwasy, biopierwiastki i witaminy,
– wzmacnia i regeneruje organizm,
– poprawia ogólny stan zdrowia,
– szczególnie zalecany osobom ciężko pracującym w szkodliwych warunkach, dzieciom, osobom starszym i osłabionym.

Odtruwa czyli Pyłek Pszczeli działa na detox organizmu

– eliminuje lub zmniejsza szkodliwe działanie szeregu czynników chemicznych,
– osłania tkankę wątrobową przed zatruciem substancjami toksycznymi,
– dzięki właściwościom detoksykacyjnym stosowany jest w stanach zapalnych wątroby,
– ułatwia odnawianie tkanki wątrobowej uszkodzonej innymi przewlekłymi chorobami czy przyjmowaniem dużej ilości leków,
– wspomaga leczenie choroby alkoholowej, łagodzi objawy głodu alkoholowego, uzupełnia niedobory bioelementów (będące wynikiem choroby).

Pyłek Pszczeli działa zarówno na odchudzanie jak i przy niedowadze – czyli dla wszystkich osób mających problem z masą ciała

– jest niskokaloryczny,
– posiada 15% lecytyny stymulującej „wypłukiwanie” z ciała tkanki tłuszczowej,
– reguluje i poprawia przemianę materii,
– zawiera naturalną fenyloalaninę, która reguluje ośrodek głodu w mózgu – u osób z nadwagą powstrzymuje napady głodu, przy niedowadze zadziała wręcz odwrotnie – wzmacnia apetyt,
– skutek widoczny już po kilku dniach przyjmowania.

Pyłek Pszczeli jest zalecany dla wegetarian

– stanowi uzupełnienie w białko przy diecie wegetariańskiej
– może zawierać nawet do 40 % wysoko przyswajalnego białka.

Pyłek Pszczeli jest idealny dla sportowców

– stosowany jest w celu polepszenia osiąganych wyników – zarówno siły jak i wytrzymałości,
– British Sports Council w przeprowadzonych przez siebie badaniach wykazało, że sportowcy spożywający regularnie pyłek doświadczyli przyrostu siły o 40-50%!
– spożywany jest często przez olimpijczyków i kulturystów,
– to absolutnie legalny doping!

Wspomaga funkcje intelektualne

– wspomaga pamięć, uwagę i koncentrację,
– jest znakomity dla uczniów i studentów w czasie zwiększonego wysiłku intelektualnego.

Pyłek Pszczeli jest znakomitym środkiem uspokajającym

– poprawia psychiczne samopoczucie człowieka,
– powoduje wzrost sił witalnych i chęci do życia,
– zmniejsza nerwowość i rozdrażnienie,
– wzmacnia system nerwowy osłabiony na skutek stresu lub przepracowania,
– niweluje zmęczenie, apatię i senność,
– zwiększa ukrwienie tkanki nerwowej

Pomocny przy anemii

– zwiększa liczbę czerwonych ciałek krwi,
– zwiększa poziom żelaza w surowicy krwi.

Pyłek Pszczeli wspomaga zarówno kobiety jak i mężczyzn przy problemach z płodnością

– stymuluje owulację,
– szczególnie dobre efekty uzyskuje się zastępując część białek zwierzęcych w diecie białkami pochodzącymi z pyłku pszczelego,
– odgrywa dużą rolę w neurohormonalnej regulacji procesów płciowych,
– poprawia spermatogenezę u mężczyzn i owogenezę u kobiet,
– zapobiega poronieniom.

Pyłek Pszczeli jest antyalergiczny

– poprzez działanie antyhistaminowe pomaga uporać się z alergiami, katarem siennym oraz astmą znacznie lub całkowicie łagodząc ich objawy,
– w Klinice Pediatrycznej Uniwersytetu w Heidenlbergu podawano 70 dzieciom roztwór z pyłkiem trzy razy w tygodniu w czasie zimy, następnie w okresie pylenia kwiatów codziennie. Wyniki: 84% dzieci miało mniej objawów alergicznych, w tym zapalenia spojówek i łzawienia 70% mniej, kataru siennego 50% mniej. Oznacza to, że pyłek dostaje się do krwioobiegu odczulając dzieci z alergiami,
– spożywanie pyłku najlepiej rozpocząć na kilka tygodni przed rozpoczęciem sezonu kwitnienia. 

Reguluje poziom cholesterolu we krwi

– u osób mających problemy z cholesterolem obniża poziom “złego” cholesterolu LDL a podwyższa “dobrego” HDL.

Jest antybiotyczny

– ma silne działanie przeciwdrobnoustrojowe , przeciwbakteryjne oraz przeciwgrzybicze przez co znakomicie wspomaga przywracanie równowagi w całym przewodzie pokarmowym,
– jest skuteczny łagodzeniu stanów zapalnych organizmu,
– w przewodzie pokarmowym niszczy lub wstrzymuje działalność bakterii chorobotwórczych.

Pyłek Pszczeli obniża poziom cukru we krwi

– spożywany przez osoby chore na cukrzycę skutecznie pomaga obniżyć poziom cukru we krwi,
– zwiększa wydzielanie insuliny.

Reguluje trawienie

– jest stosowany przy rozstroju żołądka,
– wspomaga walkę z silnymi zaparciami,
– usuwa problemy ze wzdęciami i z wypróżnianiem,
– przynosi poprawę w niektórych biegunkach.

Pyłek Pszczeli walczy z przerostem prostaty u mężczyzn

– w początkowym stadium przerostu gruczołu krokowego prostaty hamuje jego rozwój oraz zmniejsza możliwość nawrotów,
– w przewlekłym zapaleniu wzmacnia organizm przy leczeniu antybiotykami i fizykoterapią,
– działając antyzapalnie pomaga opanować częste wizyty w toalecie.
– zaleca się profilaktyczne zażywanie pyłku pszczelego przez mężczyzn powyżej 40-tego roku życia.

Wzmacnia włosy

– hamuje wypadanie włosów i wspomaga ich porost

Pyłek Pszczeli poprawia wzrok

– z uwagi na dużą zawartość ryboflawiny (wit. B2) oraz innych bioelementów znacznie poprawia ostrość widzenia.

Pomaga opanować oznaki trądziku

– stosowany zarówno wewnętrznie jak i zewnętrznie (w formie maseczki)  przywraca skórze piękno,
– oczyszcza i pielęgnuje skórę.

Pyłek Pszczeli jest kosmetyczny

– odżywia, wzbogaca i odmładza skórę,
– poprawia wygląd skóry,
– ma działanie liftingujące,
– potrafi cofać takie oznaki starzenia jak zmarszczki, przebarwienia lub pękające naczynka.
– stymuluje wzrost nowej tkanki skórnej oraz stymuluje dopływ życiodajnej krwi do wszystkich komórek skóry.

Działa odmładzająco i opóźnia proces starzenia

– skutecznie neutralizuje wolne rodniki,
– badania dwóch rosyjskich profesorów (N. Mankovsky oraz D. G. Chebotarev) wykazały, że pyłek pszczeli ma znaczący wpływ na odnowę komórkową,
– wg. Dr Lars-Erik Essen zapobiega przedwczesnemu starzeniu się komórek.

Zasady spożywania Mikronizowanego Pyłku Pszczelego

ZASADY SPOŻYWANIA MIKRONIZOWANEGO PYŁKU PSZCZELEGO

Spożywanie Mikronizowanego Pyłku Pszczelego zalecane jest 30 minut przed posiłkiem w celu uzupełnienia i zrównoważenia poziomu cukru we krwi.
Jeżeli nigdy wcześniej nie stosowałeś Mikronizowanego Pyłku Pszczelego (lub Pyłku Pszczelego w granulkach) ważne, aby na początku zrobić to bardzo ostrożnie, ponieważ to prawdziwa BOMBA WITAMINOWA, do której musisz przyzwyczaić swój organizm. Możesz też być uczulony na białko pochodzenia pszczelego więc warto to sprawdzić.
Za pierwszym razem zacznij od bardzo małej ilości – około 1/10- 1/8 małej łyżeczki pyłku umieść pod językiem i pozwól aby się całkowicie rozpuścił. Jeżeli nie masz żadnej niepożądanej reakcji alergicznej to świetnie – każdego kolejnego dnia dodawaj podobną ilość i stosuj się do powyższej zasady, aż dojdziesz do zalecanej dawki.

Standardowo przyjmuje się spożywanie 1-2 łyżeczki (5-10 g) na 30 minut przed pierwszym posiłkiem. Z czasem można zwiększyć dawkę do 2 razy dziennie – zawsze przed posiłkami.

 

0
0
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pustyWróć do sklepu